«The COSMO Project» av Bernt Isak Wærstad

The COSMO Project

Av Alex Hofmann, Bernt Isak Wærstad, Kristoffer Koch og Kim Ervik. COSMO er basert på den kompakte og billige datamaskinen Raspberry Pi og lydkortet Cirrus Audio Logic Card som er tilkoblet via I2C-bussen. Vi har i tillegg utviklet en krets med relébasert true bypass og stereo tørr/våt-miks, samt et eget kontrollerkort som har 8 analoge innganger (potter, fadere og andre kontinuerlige sensorer), 8 digitale innganger (knapper og brytere) og 8 digital utganger (LEDs).

COSMO kjører en tilpasset versjon av operativsystem Linux egnet for sanntidsbehandling av lyd. Csound brukes til å programmere instrumenter og effekter, mens Python tar seg av
kommunikasjon med kontrollerene. Alt pakkes som regel sammen i enten en laserkuttet treboks eller en aluminumsboks hvor valg og plassering av kontrollere er unikt for hver boks.

Csound er et kraftig, multi-platforms, sanntids lydprosesseringsmiljø som gjør det mulig for
musikere å designe sine egne instrument og lydeffekter ved å skrive noen linjer med Csound-kode. Målet med The COSMO Project (“Csound On Stage Music Operator”) er å utviklet et rammeverk som gjør det mulig å bygge Csound inn i bokser spesialdesignet for liveframføring. Fordelen med et slikt design er at det gjør det enkelt å inkludere egenlagde digitale lydeffekter i et vanlig live-electronics-oppsett og gi direkte haptisk kontroll over Csound til den utøvende musikeren. En COSMO-boks vil også åpne opp muligheten for ikke-programmerene musikere kan inkludere Csound i deres analoge live-oppsett.

Bernt Isak Wærstad

Bernt Isak Wærstad er musiker, lydkunstner, produsent og musikkhacker basert i Oslo, med en mastergrad i musikkteknologi fra NTNU. I tillegg til frilansvirksomhet som utøvende kunstner, er han ansatt som universitetslektor ved NTNU og Norges Musikkhøyskole, samt med-eier, lyddesigner og tekniker i Pipa Lydbyrå AS.
I tillegg til kunstnerisk aktvitet som solo-artist, er Wærstad medlem av en rekke musikalske konstellasjoner som Vinelklang, T-EMP, Tapewind, Shōkōgun, COSMO Collective, Graysonia og International Transducer Orchestra for å nevne noen. Han finner interesse i de fleste musikalskesjangere, noe som reflekteres i disse konstellasjonenes varierte musikalske uttrykk; fra friimprovisasjon og støyrock til elektronisk pop og americana.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s