«There Is No Here, Here» av Gisle Martens Meyer

gmm-nohere21.JPG

There Is No Here, Here (2002)

Performance, scenekunst, musikk, video, motion graphics. Teknologi: Flermedialt, live audio / video / fler-kamera prosessering, grønnskjerm-teknologi, projeksjon, performance

En hyper-realistisk musikk-video virkelighet skapes live på scenen av en enslig musiker-hacker. Vi ser ham der, elektronika-musikeren, som en hacker, hva gjør de, taster på sine knapper og vrir på sine knotter. Men vi ser ham også langt bedre på et enormt lerret, hvor virkeligheten er en helt annen. Vi ser ham i filmer, i sosiale medier, i videospill, på digitale skjermer i skjermen, i selfier, på Instagram, på plakater, i reklamer, på date-apps… Hvor vi i virkeligheten er og hva vi ser, blir snart et stort spørsmål. Hvor foregår egentlig alt? “There Is No Here, Here” tar utgangspunkt i universene til William Gibson, science fictionforfatteren bak cyberspace, og hans dystre forestillinger om ensomme hackere i kamp med den digitale virkeligheten. Det er ikke lenger fiksjon, ikke lenger fremtid. I dag lever vi alle i disse oppdelte virkelighetene.

Gisle Martens Meyer

Freunde-von-Freunden-Gisle-Martins-Meyer-01-1600x1067Startet å programmere lyd og musikk på Commodore 64 og Amiga på 80 tallet, og vokste kunstnerisk opp via demoscene og miljøer på internett, mer enn i akademia og lokale scener. På 90 tallet studerte han informatikk på UiB og media på Høgskolen i Østfold. Samtidig var han aktiv online som undegrunns elektronika musiker. Gjennombrudd med pop-elektronika prosjektet Ugress i 2000, som turnerte Norden og Europa hele 2000 tallet, mens musikken hyppig brukt i film, TV og dataspill, noe som sakte etablerte en fulltids karriere som komponist for film, TV, dataspill og etterhvert også scenekunst. Fra 2010 mer aktiv som utøvende media-kunstner innen scenekunstfeltet i Europa.

Gisle Martens Meyer arbeider som elektronisk media-kunstner med verk for scene, skjerm og nye medier. Hans arbeider er ofte tett integrert med teknologi, sosiale medier og digital kultur, ikke bare som verktøy og plattform men også som innhold og tema. En oppvekst alene med datamaskiner, BBSer og science-fiction har etablert enn ubrytelig forelskelse i dystopisk potensial i enhver både umiddelbar og fjern fremtid. Underfundige spørsmål fremstilles lett surrealistisk i en leken estetikk – en tilsynelatende naiv eskapisme sklir ubekymret avgårde oppå mørkere understrømninger. Turen til det digitale helvete er full av artige distraksjoner.     

http://www.gmm.io

Fotokreditt
Portrett: Eivind Senneset.
“There Is No Here, Here” av Gisle Martens Meyer. Foto: Eivind Senneset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s