«CITY HEART» av KRISTINA KVALVIK

City Heart (2013)

Den skulpturelle videoinstallasjon City Heart er bygget opp av 36 tv-skjermer som danner en vegg i utstillingsrommet. Slike oppstablinger av skjermer kjenner vi igjen fra overvåkning og vaktrom, der man til enhver tid kan følge med på hva som skjer i gater og bygninger. Med denne presentasjonsformen er ønsket å overvelde betrakteren med visuell informasjon. Skjermene viser ulike sekvenser fra en og samme film, og det blir opp til betrakteren å danne seg et bilde av handlingen, hva som foregår.

”City Heart” er støttet av: Office for Contemporary Art Norway, Atelier Nord, Sparebanken Møre, Dansk Kunstråd, Kulturkontakt Nord, Accademia di Danimarca, Institutionen San Cataldo

Kristina Kvalvik

Jeg arbeider med bevegelige bilder som tar form i installasjoner, med utgangspunkt i et narrativ format. Det er problematikken omkring fortellerform og representasjon i film jeg beskjeftiger meg med. Jeg jobber med abstraksjon og dekonstruksjon av de etablerte formene i klassisk film. Mine arbeider bærer preg av science fiction, mystikk og psykoanalyse fortalt med subtile undertoner.

Det sentrale i mitt kunstnerskap relaterer seg til spørsmål omkring overvåkning, det uforklarlige og det truende. Jeg arbeider med video ut ifra et fortellerperspektiv der jeg undersøker blikkets posisjon og vår evne til å tolke det vi ser. Jeg konstruerer karakterer som forteller fra det perspektiv som de ser fra, i stedet for å bli sett på. Mitt mål er å understreke at man ser fra ens eget perspektiv og at det ikke finnes noen form for “naturlig” blikk.

Det er den konseptuelle filmens undersøkende og kritiske grep jeg arbeider med. Samtidig med min strukturalistiske tilgang til prosjektene, er det også poesien som fascinerer meg. Jeg er interessert i hva narrasjonens forførelsesevner gjør ved publikum og mener filmens språk former oss som mennesker. Den skaper forventninger og håp til våre egne liv.

http://www.kristinakvalvik.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s