«Modes to Moods» av Pearla Pigao

A Nord - Julie Hrncirova - Instalation1-121 - Pearla Pigao

Pearla Pigao portrett av K Klepp - Pearla PigaoPearla Pigao

Pearla Pigao er en Oslo-basert kunstner, musiker og kunsthåndverker. Med bakgrunn innen både musikk og tekstilkunst, utforsker hennes arbeider forholdet mellom lyd og materiale. Hun trekker veksler mellom veving og musikalsk komposisjon for å lage digitalt håndvevde tekstiler som skaper visuelle, taktile opplevelser av lydstrukturer. Hennes interaktive installasjoner har tjent henne en rekke priser, inkludert Norske Kunsthåndverkeres studentpris og Kunst- og Håndverksprisen fra Fondet for Kunst- og Designstudenter, samt BKH stipend under Stipendutstillingen i Agder 2017. 

Pigao har hatt flere utstillinger nasjonalt og internasjonalt, som blant annet inkluderer Helsinki Contemporary, Atelier nord, Norwegian Presence i Milano, CHART i København, der hennes arbeider ble vist både i Charlottenborg Kunst Hall og Design Museum Danmark. Pigaos arbeider er kjøpt inn av det norske utenriksdepartementet for generalkonsulatet i New York og det finske nasjonalgalleriet for samtidskunst Kiasma.

Modes to Moods (2019)

Modes to Moods er en interaktiv lydinstallasjon som består av fem tekstile skulpturer i kobber og metal, innlemmet i runde rammer. Skulpturene fungerer som instrumenter, etter prinsippene til det elektroniske instrumentet theremin, og fyller rommet med lyd som moduleres etterhvert som betrakteren beveger seg. Lys som pulserer i takt med lydens frekvenser er integrert i verkenes rammer, slik at motivene – digitale representasjoner av sinustoner – skimrer i rosatoner og glinsende sølv. Lyden man genererer er variert og nøye satt sammen, fra bassaktige sekvenser der betrakteren endrer volum og filter, til glidende individuelle toner og susende støy som tilsammen kan utgjøre en helhetlig komposisjon.

Installasjonen fungerer også slik at jo flere mennesker som beveger seg nær den tekstile flaten, jo høyere tone vil man skape sammen. Det må være flere til stede for å øke lydstyrken og intensivere lyset. Skalaene er bestemt ved programmering og prosesseres av en håndbygget modulærsynth som utgjør basen i installasjonens lydbilde. 

I mange klassiske musikktradisjoner, der i blant i kirkemusikk fra middelalderen og renessansen, er modale skalaer – en samling skalaer som er nært beslektet med hverandre og deler de samme sju tonene – tenkt som representative for spesifikke sinnsstemninger. Modes to Moods utforsker slike oversettelser, hvordan lyd kan være representativt for følelser. 

http://www.pearlapigao.com

 

Foto kreditt:
Portrett: Karine Klepp
“Modes to Moods”. Foto: Julie Hrncirova.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s