«Roadmapped» av Ove Alexander Jamt Dahl

Roadmapped_01

Roadmapped (2013)

Videoinstallasjoner langs veien mellom Oslo og Stavanger, 15-26. juli 2013. Teknikk: video, animasjon og videomapping.

Roadmapped var et omreisende kunstprosjekt hvor jeg utforsket nye arenaer for videomapping og videokunst. I løpet av 14 dager reiste jeg og assistenten min, Tarjei Sund, mellom Oslo og Stavanger for å oppsøke steder i natur og bebygde strøk til å skape spontane og kortvarige transformasjoner av objekter, strukturer og rom med videomapping. Målet med prosjektet og reisen var å koble meg ut fra veggstøpslet hjemme og forflytte videokunsten ut til steder som normalt aldri blir eksponert for slikt.

Hver dag på reisen fant jeg en ny plass hvor jeg i løpet av noen timer jobbet fram et nytt verk. Retningslinjene mine var at alt skulle skapes på stedet, og at ingen av stedene jeg oppsøkte skulle være planlagt på forhånd. En slik arbeidsmetode tvang fram raske beslutninger og en arbeidsflyt som gikk ustanselig, hvor den uforutsigbare og komprimerte prosessen fram til en installasjon gjorde at verkene ble til spontane og kortvarige samtaler mellom meg og stedene jeg oppsøkte. Dokumentasjonen var en viktig del av prosessen, og alt ble filmet og fotografert og lagt ut på internett fortløpende. Noen steder hadde jeg et publikum mens jeg jobbet, men som oftest var det kun noen forbikjørende og flåtten i buskene som fikk med seg arbeidet mitt. Prosjektet ble gjennomført med tilskudd fra Kulturrådet – Kunst og Teknologi.

Ove Alexander Jamt Dahl

Portrett_OveAJDahlJeg er opptatt av hvordan teknologi og teknikk dikterer mine visuelle uttrykk, og hvordan teknologi i seg selv kan være meningsskapende og ikke kun meningsbærende verktøy. Jeg ønsker alltid å visualisere fragmenter av noe narrativt i mine arbeider, og har et fokus på prosessen og de tekniske utfordringer i mine arbeid. Oppnåelsen av effekter er noe jeg streber etter.

http://www.bazarove.no

Fotokreditt
Portrett: Teater Innlandet.
“Roadmapped” av Ove Alexander Jamt Dahl. Foto: Ove Alexander Jamt Dahl.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s