«TWIST AND TWIRL» av TRUE SOLVANG VEVATNE

Twist and twirl

En viktig del av min produksjon er elektroniske skulpturer og installasjoner.  To eksempler er Twist and twirl – en kunstig fremstilt tornado, og Avalanche – en installasjon der en haug med lecakuler trillet sakte ned mot gulvet. I disse verkene har jeg tatt et naturfenomen inn i gallerirommet. Jeg er interessert i hva som skjer når man gjenskaper noe uforutsigbart og farlig som en tornado og ras til en kontrollerbar versjon. Jeg er opptatt av uforutsigbare bevegelser, og hvordan man kan kontrollere det uforutsigbare.

True Solvang Vevatne

Jeg jobber i det 3-dimensjonale feltet. Materialer og teknikk velges til hvert enkelt verk, jeg er interessert i materialets begrensninger og muligheter.

Mine verk baserer seg ofte på historier og arkivmateriale. Gjennom dette ønsker jeg å forstå samfunnet og dets strukturer. Verkene er sosiale granskninger der jeg undersøker hvordan individ og samfunn fungerer i en gitt situasjon. Jeg er interessert i hvordan mennesker lever sitt liv og hvordan de konstruerer sin hverdag.

En rød tråd i min produksjon er mennesker som blir synlige på grunn av sine særegenheter. En fellesnevner her er betydningen av å gi verdi til sitt eget liv, i kraft av å finne sine egne fasinasjoner.

Jeg sjonglerer med sannhet og fiksjon. Intensjonen er å skape en situasjon der fantasi og realitet blir sammenblandet og fremstår som like troverdig og utroverdig. For eksempel omgjorde jeg en bunker til et tilfluktsom på Hå gamle prestegård. Den fiktive personen A. Hansen hadde gjort klart rommet og fylt det med mat, klær, nødvendige hygieneartikler, medisiner, våpen, personlige eiendeler m.m. Verket ga publikum en opplevelse av å gå inn i noen sitt private område, et svært pertentlig menneske som ventet på jordens undergang.

Foto: “Twist and twirl” av True Solvang Vevatne

www.truesolvang.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s