«BLIND FILM» av YNGVILD FÆRØY & SØSSA JØRGENSEN

Blind Film

Blind Film var inspirert av Øyvind Fahlström og svensk radiokunsthistorie, initiert av BallongMagasinet sammen med NRK-produsenten Tilman Hartenstein og Notam, med  støtte fra Norsk Kulturråd. Blind Film hadde ambisjoner om å stimulere til aktivitet under merkelappen narrativ lydkunst. Det ble avholdt en workshop og en lukket konkurranse med inviterte billedkunstnere forfattere og komponister. De seks vinnerne fikk produsere lydverk for mørklagte kinosaler og sending på radio. Dette ble løst på originale måter, noen nært opp til radiomediet og hørespilltradisjonen, med dialog og hendelsesforløp, andre mer abstrakt, filmatisk, musikalsk eller stramt konseptuelt. Deltakere: Jon Øystein Flink & Trond Reinholdtsen,  Ebba Moi & Anna Carin Hedberg, Bodil Furu, Tommy Olsson, Iselin Lønn/Päivi Laakso og Risto Holopainen.

Prosjektet ble vist på NRK radio/Kortfilmfestivalen, Grimstad/ Filmens Hus, i NRK radios nye digtiale kanal ”Alltid Klassisk”.

Yngvild Færøy &  Søssa Jørgensen

Søssa Jørgensen og Yngvild Færøy har jobbet med lyd- og radio i kunstfeltet siden slutten av 90- tallet, bl.a. gjennom lydkunstkollektivet BallongMagasinet. De siste årene har de laget en rekke tematiske radioproduksjoner og såkalte Live Radio-events for Konsthall C, Høstutstillingen, Galleri F15 m.m. Temaene berører kommunikasjon, relasjoner og verdien av outsiderperpektivet.. I produksjonene inngår samarbeid med andre kunstnere, musikere og forfattere.

BallongMagasinet var et kunstnerkollektiv som fungerte som produsent og kurator på den norske og nordiske lydkunstscenen, bl.a. i samarbeid med NRK og Notam, samt internasjonale samarbeidsprosjekter. BallongMagasinet var  nærmest vært kjennetegnet ved å endre framtoning for hvert prosjekt; og utforsket lydkunstens potensiale på nye måter, med nyproduksjoner og historiske dypdykk, på web, cd, mørklagte kinosaler og i gallerier. Prosjektet BallongMagasinet ble avsluttet med festskriftet BallongMagasinets LYDBOK som ble publisert i forbindelse med 10-års jubileet.

 

Foto kreditt
Portrett: Yngvild / Søssa. Foto: Anu Vahtra.
Bilde: Blindeskrift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s